Industriproduksjonen i Norge målt ved industriproduksjonsindeksen steg 2,2 prosent fra august til september sesongjustert, mot en ventet økning på 0,8 prosent, ifølge TDN Finans.

"Etter et betydelig fall i august, ser vi nå en oppgang fra august til september", heter det i en oppdatering fra SSB mandag.

De største bidragene til den samlede veksten kommer fra næringer som maskinindustri, bygging av skip og oljeplattformer, samt data og elektrisk utstyrsindustri.

"På månedsbasis bidro næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk farmasøytisk industri og nærings-, drikkevare- og tobakksindustri til å dempe den samlede oppgangen. Nedgangen i førstnevnte kan knyttes til revisjonsstans hos noen toneangivende aktører innan denne næringsgruppen", skriver SSB.

Norsk industriproduksjon falt imidlertid med 1,7 prosent i tredje kvartal sammenlignet med foregående kvartal. Fortsatt er det næringer knyttet til oljesektoren som bidrar mest til dette, med fall på 6,3 prosent i perioden, ifølge SSB.

Følgende relaterte næringer hadde den største nedgangen:

  • Maskinindustri: -8,9 prosent
  • Bygging av skip og oljeplattformer: -8,8 prosent
  • Maskinreparasjon og -installasjon: -8,6 prosent

Les også: - Aker fortsetter den positive trenden

Telia kjøper Phonero for milliarder  

Kina har fått ny finansminister

Trump: – FBIs agenter vil ikke la Clinton slippe unna

Følg markedet med DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Militsen har våpentrening før presidentvalget i USA
De trener på hvordan de skal forsvare seg dersom det blir kaos etter presidentvalget på tirsdag. Denne militsgruppa i delstaten Georgia i USA heier på Donald Trump, men frykter at Hillary Clinton vinner som følge av valgjuks.
01:25
Publisert:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: