Forbrukertilliten (CCI) for Norge falt til minus 11,4 poeng i november fra minus 9,4 i oktober. Det viser målingen til Opinion, fremlagt fredag.

Det vises til at tillitsindeksen har vært negativ siden oktober i fjor, og er på sitt laveste nivå siden Opinions tidsseriemåling ble påbegynt i 2007. CCI er dermed lavere enn den var på sitt laveste under finanskrisen i 2008.

Langt under snittet

CCI for november ligger 5,6 poeng under gjennomsnittet for CCI etter 11 målinger så langt i år. Indeksen ligger hele 7,5 poeng lavere enn i januar. Den er svekket kvartal for kvartal gjennom 2015, og er betydelig svakere nå enn for ett år siden, da indeksen lå 8,9 poeng høyere.

- Tilliten til landets økonomi og arbeidsmarkedet om 12 måneder får seg en ny knekk i november. Ikke siden denne tidsseriemålingen ble påbegynt i 2007 har forbrukernes tillit til landets økonomi om 12 måneder vært lavere. Og ikke siden finanskrisen i 2008 er det flere som tror at arbeidsledigheten vil være høyere om 12 måneder, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion i en kommentar.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Laveste arbeidsledighet på 20 år – strammer inn forbruket

London-leilighet solgt for kvart milliard

Skjulte følelser dnPlus  (krever innlogging)

 

Se på DNtv:

Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet
Se video
03:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.