Medlemmene som Fellesforbundet nå har meldt plassoppsigelse for, er nye medlemmer som er innmeldt etter at streiken var et faktum, opplyser forbundet onsdag.

Streiken ble satt i verk 24. april etter at det ble brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv. Senere har den blitt trappet opp flere ganger.

I helgen la 925 medlemmer i flere fylker rundt om i landet ned arbeidet, og mandag gikk 105 av Fellesforbundets medlemmer ved Hotell Norge i Bergen ut i streik.

Når hotellstreiken trappes ytterligere opp fredag med 269 LO-organiserte ved 144 bedrifter landet rundt, vil totalt over 7.000 medlemmer av Fellesforbundet være i streik ved hoteller og restauranter i alle landets fylker.

Tirsdag oppfordret leder Jorunn Berland i arbeidstakerorganisasjonen YS til boikott av hoteller og restauranter som holder åpent til tross for at ansatte er i streik. YS har avlyst eller utsatt alle kurs og konferanser ved streikerammede hoteller.

Bakgrunnen for streiken er uenighet om lokal forhandlingsrett og tillegg til lavtlønte.

Les også:

- Hvis ikke konjunkturene snur kraftig, vil vi bare skyve problemene foran oss

Sjeføkonom: - Vi kan ikke fortsette sånn  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fått med deg denne?

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert: