– Nav har blitt for stort. Oppgavene og målsettingene er så mange og så forskjellige at det er umulig å lykkes. For å gjenvinne kontrollen må Nav splittes opp i mindre biter, sier Gudbjørgsrud til Klassekampen, som har intervjuet ham etter at han først ga et intervju om sine erfaringer til bladet Velferd.

Gudbjørgsrud mener arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) ikke har styring over hva som foregår i etaten.

– For oss i Nav var det lite forskjell på om vi har en Frp-statsråd eller en Ap-statsråd. Det får meg til å spørre om politikerne i det hele tatt har et politisk prosjekt med Nav eller om det er ren administrasjon, sier Gudbjørgsrud, som sluttet som tjenestedirektør i Nav i oktober for å bli rådmann i Hamar kommune.

Han mener det kreves grunnleggende endringer i systemet og reglene for Nav. Dessverre er politikerne for feige til å gjøre det som trengs, mener han.

– Jeg savner politisk mot. Politikerne er redde. De frykter at hele Nav vil bryte sammen hvis de gjør endringer, sier han.

Arbeidsminister Robert Eriksson skriver i en epost til Klassekampen: «Jeg har nylig hatt møte med topplederne i Nav. Tilbakemeldingen derfra er at de opplever at de politiske signalene under dagens regjering er tydeligere enn på lenge. At Gudbjørgsrud ikke har fått med seg det, får så være».

Les også:

Hyttesalget tar av: - Dette er et toppår

Vil ikke se hvor jobbsøkerne har gått på skole

Se DNtv: Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.