Forbrukertilliten (CCI) for Norge falt til minus 9,6 poeng i mars fra minus 8,0 i februar, viser målingen til Opinion fredag.

Indeksen har vært negativ i 18 måneder på rad.

- Alle delindeksene som utgjør den samlede tillitsindeksen faller fra februar til mars. Vi ser svekkede forventninger til både egen økonomi og landets økonomi om 12 måneder, i tillegg til at spareindeksen faller. Størst nedgang ser vi for forventningene til landets økonomi og for spareindeksen, som begge går markant ned fra februar. Dette betyr at tendensen vi har sett med økning i forbrukertilliten i årets to første måneder er brutt, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion i en kommentar i pressmeldingen.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Les også på DN.no:

Han er Statoils dyreste mann

Kjos inn i Morgan Kane-selskap

Orkla selger seg ut av svensk selskap

Har du fått med deg denne?

 

Tar korrupsjon til scenen
Korrupsjonsjeger Nigel Krishna Iyer har satt opp Corruption - The musical, en forestilling som blant annet omhandler stortingspresident Olemic Thommessen.
01:19
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.