Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at statsregnskapets samlede inntekter i andre kvartal i år var på 328 milliarder kroner, som er 2,3 prosent mindre enn i samme kvartal i fjor. I 2015 var samlede inntekter på 336 milliarder kroner.

– Det er fortsatt lavere inntekter fra petroleumsvirksomheten i form av petroleumsskatter og uttak fra statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) som forklarer nedgangen i samlede inntekter. Skatteinntektene fra petroleum er mer enn halvert i dette kvartalet sett i forhold til 2. kvartal 2015, fra 46 milliarder til 23 milliarder. Samlede skatteinntekter i statsregnskapet er redusert med 8,3 prosent, skriver SSB.

Statens samlede utgifter har på ett år økt kraftig, noe som har ført til et underskudd på om lag 5 milliarder kroner i løpet av årets første fire måneder.

I andre kvartal i fjor var utgiftspostene på til sammen 308 milliarder kroner, mens den på samme tid i år har økt til 333 milliarder kroner. Det er en økning på hele 8 prosent.

Les også: Venter oljeprisen å stabilisere seg over 60 dollar

Asia i dag: Forutså finanskrisen – advarer igjen

Den neste store megatrenden

Statoil øker eierskap på norsk sokkel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor

Se DNtv:
Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert: