– I mai var salget av kylling tilbake på nivå med 2014, men akkumulert hittil i år er vi på nivå med 2013, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura til Dagsavisen.

Hun opplyser at det til nå i år er blitt solgt mellom 10 og 15 prosent mindre fersk kyllingfilet og kyllinglår sammenlignet med i fjor.

Nedgangen i kyllingsalget startet etter at det i fjor høst ble kjent at norsk kylling er smittet med antibiotikaresistente bakterier. Matbutikkene meldte tidligere i år om salgsnedgang på 20 prosent for siste kvartal i fjor.

Nortura uttalte imidlertid til Nationen 3. juli at kyllingsalget snart er normalisert, men uttalelsen viser ikke det fullstendige bildet. Salget i butikkene er riktignok på vei tilbake til normalen, opplyser dagligvarekjedene Coop, Rema 1000 og NorgesGruppen, men Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF) er ikke fornøyd.

– At produksjon og salg er tilbake på nivå 2013 innebærer fortsatt at vi ligger 8-10 prosent bak der vi hadde håpet å være i 2015, sier KLFs administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen.

Ifølge Landbruksdirektoratets siste tall fra juni viser at det blir klekket langt færre kyllinger enn før. I juni ble det klekket 5,8 millioner slaktekyllinger. I samme måned i fjor var tallet 6,4 millioner.

Les også:

- Arbeidsledige må tvinges til å flytte

Fondsfinans i minus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Velg riktig vin til sommerens reker

Velg riktig vin til sommerens reker
Det er lite som piffer opp ferieslappe kropper like mye som smaken av nykokte reker under en sommervarm himmel. Enda bedre blir det med riktig vin i glasset.
02:36
Publisert: