Kuttene vil ramme ansatte i Tønsberg, Sarpsborg, Trondheim og Harstad. De ansatte ble informert om kuttene fredag.

– Nortura har vært i omstilling i lang tid allerede, og kuttet mange årsverk og kostnader. Vi har veldig god erfaring med å gjøre dette på en god måte. Det håper vi at vi skal klare nå også, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen til NRK.

Nortura er organisert som samvirke eid av 19.000 bønder. Foretaket har vært markedsleder innen kjøtt, men har de siste årene møtt sterkere konkurranse.

Nordura hadde ifjor en omsetning på 22 milliarder kroner og et resultat før skatt på 360 millioner kroner. I siste tertial falt Norturas markedsandel med rundt 1,5 prosent. Konsernets merkevarer som Gilde og Prior er i en utsatt posisjon i konkurransen med dagligvarekjedenes egne merkevarer.

Les også:

Åpner for netthandel uten BankID

- Hun er en frihetskjemper

- Åpenbart at lønnspakken ikke samsvarer med jobben som er gjort

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.