Skipsverftet Noryards BMV på Laksevåg er konkurs, melder Bergens Tidende. 96 ansatte mister jobben, ifølge avisen.

- Vi har gitt opp å få på plass en tvungen gjeldsordning. Følgen av det blir at Noryards BMV på Laksevåg blir innlevert til skifteretten, sier administrerende direktør Pål K. Grimsrud til Bergens Tidende.

Flere forsøk

DN skrev nylig at lederen av gjeldsnevnden i Noryards BMV håpet å kunne presentere forslag til en akkordløsning i løpet av mai.

I midten av mars ba skipsverftet Noryards BMV om tvangsakkord. Anmodningen om oppnevnelse av en gjeldsnevnd kom etter at det ikke lyktes å få istand en avtale med kreditorene om en frivillig gjeldssanering.

Onsdag er det altså klart at gjeldsforhandlingene ikke førte frem.

Permitterte ansatte

Ifølge verftets egne oppgaver skylder det vel 140 millioner kroner. Noryards BMV har slitt med betydelig leverandørgjeld og gjeld til morselskapet. Det står også til rest med en del skatter og offentlige avgifter.

De fleste av Noryards BMVs 97 ansatte er før konkursen permittert, men det er fortsatt en begrenset drift på verkstedet.

Noryards BMV er et heleid datterselskap av Noryards as. I februar ble det klart at selskapet ikke ville få tilført nok midler til å sikre fortsatt drift.

I oktober leverte Noryards konkursbegjæring for gruppens andre skipsverft, Noryards Fosen.

Les også:

- Det er en bevegelse vi aldri har sett før  

- Kan se oljeprisen i 60 dollar i perioder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert: