Daværende landbruksminister la i 2009 fram en handlingsplan med mål om at 15 prosent av omsetningen og 15 prosent av jordbruksarealet skal være økologisk innen 2020.

Men i fjor utgjorde omsetningen av økologiske varer bare 1,45 prosent, og 5,1 prosent av jordbruksarealet var økologisk drevet, skriver Nationen.

Årsaken til at utviklingen ikke har gått raskere er at det er vanskelig for bønder å få i stand leveringsavtaler med de store samvirkene, og omleggingstilskuddet for økologisk landbruk ble fjernet i fjor, noe som også har bremset utviklingen, mener daglig leder Regine Andersen i Økologisk Norge.

Hun mener etterspørselen etter økologiske produkter er større enn det norske produsenter kan levere, og viser til at Norge nå importerer mer økologisk mat enn før. Norske bønder må få ta del i denne markedsandelen, mener Andersen.

Norges Bondelag mener omsetnings- og jordarealprosenten for økologisk mat vitner om at virkemidlene ikke fungerer som de skal.

Les også:

Vil bli smartere

Frykter en «gresk situasjon» i dette landet

Her er Christian Ringnes' største pengemaskin  

Se DNTV: Dette er DNB-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.