Dersom antallet utvandrere i fjerde kvartal 2015 blir som i fjerde kvartal 2014, blir utvandringen for hele året 2015 på cirka 36.500.

Det viser en framskrivning seniorrådgiver Marianne Tønnessen i Statistisk sentralbyrå har laget for Aftenposten.

Den forrige rekorden var i 2013, da 35.716 personer utvandret.

Selv ikke i toppårene under masseutvandringen til Nord-Amerika på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, var det enkeltår med større utvandring.

1882 var rekordåret under masseutvandringen til Amerika. Da ble det registrert 28.804 utvandrere fra norske havner. Så godt som alle dro til USA.

Forskjellen mellom den gang og nå, er at siden innvandringen i dag er mye større enn utvandringen, øker likevel folketallet i Norge.

To tredeler av dagens utvandrere er selv innvandrere, de fleste unge voksne med kort botid her i landet. Flyktninger inngår ikke i utvandringsstatistikken.

I 1900 bodde det 2,2 millioner mennesker her i landet – 1. oktober i fjor hadde folketallet passert 5,2 millioner. (©NTB)

Les også:

Dette kan øke boligverdien med hundretusener  

– Fallende knivmetaforen er passende

Vil tvinge Airbnb til å åpne bøkene  

Se DNtv: Dette skal du se etter på visning

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.