DNB Markets venter at Norges Bank vil kutte styringsrenten på møtet i november til 0,75 prosent.

Det fremgår av Økonomiske utsikter-rapporten fra DNB Markets onsdag.

DNB Markets-økonomene viser til at oljeprisen har utviklet seg svakt, og at nøkkeltall for norsk økonomi bygger opp under bildet av en svakere utvikling der tilbakeslaget fra petroleumssektoren er i ferd med å bre seg utover i fastlandsøkonomien. Dette er faktorer som taler for et rentekutt i september.

Kronen har imidlertid svekket seg markert sammenlignet med Norges Banks anslag for tredje kvartal. Samtidig var inflasjonen høyere enn Norges Bank anslo, som tilsier at de kan ta seg tid før de eventuelt setter ned renten, skriver DNB.

«Som nevnt har kronen svekket seg de siste månedene og er på svake historiske nivåer. Bidraget til vekst og inflasjon fra ytterligere svekkelse synes moderat. Det kan derfor være hensiktsmessig å avvente rentekutt til kronen har styrket seg noe. Vi venter derfor at renten vil bli senket til 0,75 prosent på møtet i november», heter det.

DNB-økonomene tror ikke Norges Bank vil kutte renten videre fra 0,75 prosent, selv om de venter at inflasjonen kommer videre ned.

«På det tidspunktet er imidlertid oljeprisen høyere enn i dag, veksten i fastlandsøkonomien er stigende og arbeidsledigheten er i ferd med å flate ut», heter det.

I slutten av prognoseperioden tror de også at rentene i USA, Storbritannia og Sverige har kommet opp, og at Den europeiske sentralbanken har avsluttet sine kvantitative lettelser og nærmer seg renteoppgang. De venter også at boligprisnedgangen i Norge da snur til oppgang.

«Med et slikt bilde tror vi ikke Norges Bank vil sette renten videre ned, men stanse på 0,75 prosent», heter det.

Les også:

«De kjøper en billett på første klasse til Chapter 11»  

Audi utfordrer Tesla  

Oljefondet åpner Tokyo-kontor i høst  

Se DNtv:

 

Om 8 år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler
Fallskjerm er standardutstyr.
02:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.