17. desember, dagen etter at hun tiltrådte, fortalte kulturminister Linda Hofstad Helleland til NTB at regjeringen går bort fra det eksisterende forslaget.

– En full liberalisering er det ikke flertall for på Stortinget. Det er også motstand i folket. Jeg lytter til det. Derfor har jeg lagt forslaget om søndagsåpne butikker i en skuff, sa Helleland – som heller vil se på hvordan for eksempel turistområder kan få muligheten for søndagsåpne butikker og flere andre løsninger.

Overfor NRK bekrefter Frp-leder Siv Jensen at regjeringen vil jobbe for en alternativ løsning.

– Det er riktig at det ikke er flertall for synspunktet som regjeringspartiene har, så da må vi i så fall finne en mildere løsning sammen med Venstre, sier Jensen.

KrF-leder Knut Arild Hareide møtte Frp-lederen til debatt om saken hos NRK.

– Spørsmålet nå blir om Venstre og regjeringen finner fram til en hybridløsning. Jeg vil advare mot det. Hvis enkelte kommuner eller distrikter får lov, da blir det et regelverk som er konkurransevridende. Dagens modell er ikke fullkommen, men to tredjedeler av befolkningen sier at det er den de vil ha, sier Hareide.

Les også:

Støre tror på 70 dollar fatet  

- En trippelkombinasjon kommer til å gjøre at boligprisene stiger unormalt mye i Norge  

Sterke i troen

Se DNtv: Hun er mer klimaoptimist enn noensinne

Mer klimaoptimist enn noen sinne
Møt Nina Jensen i DNs julepanel.
00:52
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.