Statistisk sentralbyrå venter fortsatt at veksten i norsk økonomi vil bli svært moderat i år.

 

 

Samtidig varsler SSB nå at ledigheten vil fortsette å øke frem til 2016, der den vil nå en topp på 4,3 prosent.

- Dette er jo en historisk veldig hyggelig aften
Onsdag kveld samles offshore- og shippingeliten til shippingavisen TradeWinds kveldsbegivenhet på Nor-Shipping.
01:21
Publisert:
 

Arbeidsledigheten har økt fra 3,2 prosent våren 2014, til 4,1 prosent de fire siste månedene.

- Et klart fall i oljeinvesteringene har gitt et kraftig bidrag til at aktivitetsveksten i norsk økonomi har vært svak siden i fjor sommer, skriver SSB i sin ferske rapport «Konjunkturtendensene til Norge og utlandet» som ble lagt frem klokken 10.00 torsdag formiddag.

Høyt kostnadsnivå og relativ lav lønnsomhet i petroleumsnæringen bidrar til at investeringene i næringen har blitt redusert fra toppen i tredje kvartal 2013.

- Det store fallet i oljeprisen gjennom høsten 2014 og inn i 2015 vil forsterke reduksjonen i etterspørsel fra petroleumsnæringen i tiden fremover, spår SSB, som legger nå til grunn et fall i investeringene på 14,5 prosent i år og vel 8 prosent i 2016.

 

Les om de forrige prognosene her: SSB: Oljebremsen slår kraftig inn i norsk økonomi

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.