– Det kan tyde på at det har en liten innvirkning, sier underdirektør Geir Høiseth i Toll- og avgiftsdirektoratet til P4.

Undersøkelsen som er utført av Sentio viser at de eldste og yngste er mest lovlydige og smugler minst.

Totalt sier 20 prosent av de spurte at de smugler taxfree-varer etter utenlandsreiser. I Agder og Rogaland svarer flest at de smugler.

Tollvesenet tror nye kvoteregler er en av grunnene til at folk ikke tar med seg mer alkohol eller tobakk enn de har lov til.

– Man risikerer å få en bot som er gradvis opptrappet i forhold til den mengden man har med for mye. Har man med altfor mye så blir man anmeldt til politiet, sier Høiseth.

Les også:

Asia i dag: Venter på devaluering av kinesisk yuan  

Hyttesalget tar av: - Dette er et toppår

Vil ikke se hvor jobbsøkerne har gått på skole

Se DNtv: Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.