Sveits er igjen kåret til det beste stedet å leve som pensjonist, i hvert fall om du er ute etter finansiell stabilitet, skriver MarketWatch mandag.

Alpelandet topper statistikken for 150 land som er utarbeidet av Natixis Global Retirement Index, og som baserer seg på data fra Verdensbanken, Verdens helseorganisasjon samt andre kilder.


Sveits scorer høyt på trygghetsskalaen delvis på grunn av en sterk økonomi og et sterkt banksystem, som bidrar til å opprettholde en høy levestandard blant innbyggerne. Samtidig har nylige grep fra den sveitsiske sentralbanken for å styrke sveitserfranc mot euro gitt pensjonister mer å rutte med, påpekes det.

Norge beholder andreplassen fra ifjor. En sterk økonomi og et offentlig helsetjenestetilbud til alle bidrar til plasseringen, ifølge MarketWatch.

Andre faktorer som bidra positivt for Norge er den reduserte landsgjelden som andel av verdiskapningen (BNP), lavere ledighet og lavere inntektsforskjeller. Tross i at skattetrykket er høyt, scorer også Norge høyest av alle 150 land på indeksen over "materiell velstand", som måler inntekt per capita, lønnslikhet og arbeidsledighet.

"Norge beholdt andreplassen på styrken i sin vidt distribuerte velstand", heter det i rapporten.

Les også:
- Paritet begynner å føles langt mer mulig
Rica løfter Scandic
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.