Utenriksminister Børge Brende (H) besøker Indonesia mandag og tirsdag.

– Indonesia er en viktig partner i mange globale spørsmål. Norge samarbeider med Indonesia om spørsmål som FN-reform og global utdanning. Indonesia er også en interessant samtalepartner om regionale økonomiske og politiske spørsmål, sier Brende.

Han skal også åpne den norsk-indonesiske menneskerettighetsdialogen sammen med sin indonesiske kollega Retno Marsudi. Under oppholdet vil utenriksministeren møte flere indonesiske ministre og også møte representanter for norsk næringsliv.

– Partnerskapet med ASEAN er svært positivt for Norge. Det gir oss adgang til viktige politiske møteplasser og bedrer norske bedrifters muligheter i sørøstasiatiske markeder, sier Brende.

Norge ble innvilget et formelt partnerskap med den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN under ASEANs utenriksministermøte i Kuala Lumpur i august i fjor.

Norge har et omfattende samarbeid med Indonesia, som omfatter spørsmål som klima/skog, fiskeri og maritim sektor, energi, godt styresett, menneskerettigheter og likestilling. (©NTB)

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Omsetningen av «tjukkasskoen» har doblet seg hvert år siden 2011

– Redsel er ikke noe for meg magasinet+ (DN+)

Kjemper om digital renholdstrone  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor