I år, som ifjor og som årene før er det skipsreder John Fredriksen som troner øverst på listen over Norges 400 rikeste, som bladet Kapital legger frem i dag.

Fredriksens formue er ifølge Kapital på 46,1 milliarder kroner, ned fra 54,9 milliarder kroner ifjor. Rundt 30 milliarder ligger i selskaper som er notert på Oslo Børs, som er den viktigste årsaken til at bladet fortsatt regner ham som norsk på tross av hans kypriotiske statsborgerskap.

I tillegg til de børsnoterte eiendelene kommer eiendom, direkteeide skip og et oljetradingselskap.

På andre plass ligger fortsatt hotellkonge Olav Thon, med en formue på 18,6 milliarder kroner, ned fra 20,8 milliarder kroner ifjor. Han har opplevd et beskjedent fall i det børsnoterte Olav Thon Eiendomsselskap.

Norges Gruppen-topp Johan Johannson holder knepent på tredjeplassen foran colonial-major Odd Reitan, med formuer på henholdsvis 15,7 og 14,7 milliarder kroner.

Selv om Stein Erik Hagen fortsatt er på topp ti-listen med sine 9,6 milliarder kroner, er han en av de aller største taperne med et verdifall på 4,6 milliarder kroner. Verdien av Orklas post i solenergiselskapet REC har ikke svingt Hagens vei.

Pareto-topp Svein Støles formue øker fra 4,5 til 5,5 milliarder, ettersom meglerhuset hans prises høyere nå enn for et år siden. Han ligger på 16. plass på årets liste.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.