- Vi siviløkonomer synes jo det er litt gøy å slå samfunnsøkonomer! sier Vegard Bråthen (24).

Sammen med Marita Bråten (23), Karina Blanco (24) og Malene Hagen Vasstrand (22) gikk han helt til topps i casekonkurransen med Norges Bank onsdag morgen, arrangert av Econlink Næringslivsforening.

Grytidlig måtte studentene opp for å bryne seg på tre krevende caseoppgaver som var ment å simulere faktiske arbeidsoppgaver i Norges Bank. Tidspresset var stort.

- Ja, tidspresset var nesten det verste. Vi følte at caset hadde gått veldig bra, men samtidig visste vi at det konkurransen var tøff, sier Karina Blanco, som reiste seg fra stolen og jublet høyt da juryen avslørte vinneren før sentralbanksjef Øystein Olsen holdt sin årstale for studentene ved Universitetet i Oslo (UiO).

- Kjempegod dynamikk

I alt åtte grupper fra BI, Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) konkurrerte om å nå helt til topps. Til slutt var det klart at BI-studentene vant en klar seier.

- Vi ble glitrende imponert, sa juryen, og roste BI-gruppen for å ha levert til fulle på alle tre punktene.

- De hadde kjempegod dynamikk, var faglig gode, alle bidro, de samarbeidet veldig godt og gjennomførte presentasjonen svært solid, het det i juryens begrunnelse.

Caseoppgaven var inndelt i tre punkter: Først skulle gruppene skriftlig beskrive hvordan pengepolitikken virker - en oppgave de fikk bare 15 minutter på å fullføre. Deretter fikk de en halvtime på et konstruert scenario der de skulle legge frem en tilråding til sentralbanksjefen om hva som bør gjøres med renten på neste rentemøte. Den siste oppgaven var nok et konstruert scenario: Der måtte de forholde seg til en realøkonomisk krise med en styringsrente på null prosent - og så gi råd til sentralbanksjefen om hva han burde gjøre videre.

- Lærerikt

- Det var en veldig lærerik caseoppgave. Vi brukte jo mye av det vi har lært og måtte tenke raskt gjennom de ulike scenariene, sier en strålende fornøyd Vegard Bråthen.

Nå tar de med seg vandrepokalen til BI, der de håper den blir værende lenge. Og i premie får de også en «drømmedag» hos Norges Bank, der de får være med på pressekonferansen etter rentemøtet, får overvære en rekke foredrag, får en tur ned i hvelvet - og ikke minst lunsj med sentralbanksjef Øystein Olsen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.