Sentralbanksjef Øystein Olsen holder styringsrenten på 0,5 prosent etter gårsdagens rentemøte i Norges Bank.

Det kom frem i en melding kl 10.00 torsdag formiddag.

- En samlet vurdering av ny informasjon tilsier at styringsrenten holdes uendret på dette møtet, sier sentralbanksjefen i en pressemelding.

Ifølge Olsen avviker ikke utviklingen i norsk økonomi vesentlig fra anslagene i forrige pengepolitiske rapport som kom i mars.

«Konsumprisveksten holder seg oppe, men en sterkere krone vil kunne bidra til en litt raskere nedgang i prisveksten enn anslått i mars. På den andre siden kan økningen i oljeprisen redusere usikkerheten og bidra til noe høyere vekst i norsk økonomi», heter det i meldingen fra Norges Bank.

Boligprisveksten siden mars-møtet har vært høyere enn Norges Bank har lagt til grunn.

Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken peker på at sentralbanken i dagen melding ikke kommenterer revidert nasjonalbudsjett som kom onsdag. Hun er spent på om sentralbanksjef Øystein Olsen vil kommentere budsjettet på dagens pressekonferanse, ettersom finanspolitikken er mer ekspansiv enn Norges Bank har lagt til grunn.

På forhånd var det bred enighet blant makroøkonomene om at det ikke kom til å bli endringer i styringsrenten denne gangen.

Norges Bank kuttet renten på forrige rentemøte i mars fra 0,75 til 0,5 prosent. Det er et rekordlavt nivå.

Les også: - Hvis ikke konjunkturene snur kraftig, vil vi bare skyve problemene foran oss

- Selvfølgelig går andelen oljepenger opp i norsk økonomi  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.