Etter en lang dag med teoriprøver og blindsmakinger var det klart hvilke tre av de syv NM-deltagerne som hadde klart å komme til finalen.

Francesco Azzarone fra det norske vinkelnerlandslaget var finalister sammen med Simon Zimmermann fra Lysebu og Kristian Bejer fra Bølgen & Moi.

I finalen ble vinkelnerne testet i mat- og vinkombinasjoner, dekantering av hvitvin og blindsmaking av 15 forskjellige brennevin. I tillegg til skjenking av en dobbelmagnum champagne i et selvvalgt antall glass, hvor målet er å ha en nøyaktig lik mengde i hvert glass, samtidig som flasken skal være tom når kandidaten er ferdig.

Dommerpanelet opplevde en jevn finale, men kunngjørde til slutt at vår nye norgesmester ble Francesco Azzarone, som for tiden arbeider på Grefsenkollen restaurant. Simon Zimmermann fra Lysebu tok andreplassen foran Kristian Bejer fra Bølgen & Moi.

 

Det betyr at Francesco Azzarone og Simon Zimmermann vil bli Norges representanter i Nordisk mesterskap i Danmark senere i år.

I tillegg ble det holdt en egen konkurranse for unge og lovende vinkelnere under 25 år i Young Sommelier. Førsteplassen gikk til Henrik Dahl Jahnsen fra Bølgen & Moi i Kristiandsand, Paola Schwartz fra Oro tok sølv, og tredjeplassen gikk til Aleksander Iversen fra Cru Vin & Kjøkken. Både Paola og Aleksander er tilknyttet det norske vinkelnerlandslaget.

Dommerpanelet bestod av Christoper Moestue fra Moestue Grape Selection, Åse Jacobsen fra Aperitif, Knut Espen Misje fra Hall Toll i Stavanger og Merete Bø, DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.