Hyttemarkedet er brennhett, og meglerne har fått kjørt seg i sommervarmen.

- Våren var relatitvt rolig i forhold til ifjor, men markedet tok seg opp da varmen kom, forklarer daglig leder Arnfinn Sørhaug i meglerselskapet Georg Solberg. Sammen med kollegaen Tore Solberg opplever han travle dager i Vestfold.

Kuriosakommune på topp
DNtv har hentet inn omsetningstall fra Statistisk sentralbyrå som viser hvilke hyttekommuner som er de dyreste. Bærum, Tjøme og Nøtterøy topper listen.

- Bærum er en kuriositet, i forhold til hyttesiden. Det omsettes lite i den kommunen, men til gjengjeld er hver eiendom verdt mye, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret til DN.no

 Vestfold har høy status
På andre- og tredjeplass ligger Tjøme og Nøtterøy. En gjennomsnittlig fritidseiendom i disse kommunene ligger på rundt 4,5 millioner kroner.

- Vestfold har hatt en høy status over tid og er sjøfartsfylket nummer én. Det har alltid vært attraktivt å ha hytte der, sier Øye.


Øye påpeker at også nærheten til Oslo spiller en viktig rolle.


- Det har veldig mye å si, og forklarer blant annet hvorfor sørlandskommunene i snitt ligger litt bak, sier Øye.

Kona vil til Vestfold
Eiendomsmegler Tore Solberg satte nylig prisrekord på Tjøme da han solgte en fritidseiendom til 25 millioner kroner. Han legger ikke skjul på at hans kunder signaliserer at nærheten til Oslo er viktig.

- Det er spesielt kona i huset som vil til Tjøme eller Vestfold framfor sørlandet. Det går jo an å ta båten, sjøflyet eller helikopter - men det er bilen de fleste hytteierne stort sett bruker. Og da er fem, seks timer i kø for drøyt for mange, sier Solberg.

Av sørlandskommunene ligger Grimstad på topp foran Lillesand.

 

Tallene er i millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.