Finske Bjørn Wahlroos er en av de mest markante næringslivslederne i Norden. Han er blant annet styreleder i Nordea Bank, i treforedlingskonsernet UPM-Kymmene og i Sampo Group, som blant annet eier det nordiske skadeforsikringsselskapet If.

I dag holdt han den årlige Lehmkuhlforelesningen på NHH.

Se forelesningen i opptak i vinduet øverst i artikkelen. Sendingen begynner på 26:20.

Wahlroos snakket om ledelse. Han ser klare mangler i godt lederskap i bank- og finanssektoren. Dette er utgangspunktet for foredraget hans, ifølge NHH.  Den finske næringslivslederen har selv den finske hærens Infantry Battle Manual (spesielt del 3 om Platoon and Squad operations) som sin viktigste guide til godt lederskap. Manualen brukes ikke lenger av den finske hæren, men Wahlroos har ikke gitt slipp på ledertipsene han fikk da han selv var i militæret.

Foredrag med Bjørn Wahlroos
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.