John Fredriksen, som offisielt er kypriotisk statsborger, er nå verdt 10 milliarder kroner mer enn ifjor - og er ifølge Kapitals fersle 400 rikeste-liste nå verdt 69,75 milliarder kroner.

Det er spesielt Fredriksens tunge eksponering i riggselskapet Seadrill, som nå har blitt verdens største, som trekker opp formuen.

På andre plass ligger Olav Thon, som har en formue på 25,5 milliarder kroner, opp fra 23,9 milliarder kroner ifjor. Det er investorens private eiendomsmasse som har bidratt til løftet.

Norgesgruppen sørger for å holde Johan Johannson blant topp tre, med en formue på 25,3 milliarder, et par milliarder opp fra 2011. Norgesgruppens gode resultat ifjor førte til en økning av utbyttet, og som største eier med 70 prosent ble han tildelt et utbytte på rundt 300 millioner kroner.

På plassene under følger Odd Reitan, Johan Henrik Andresen og Kjell Inge Røkke.

Ut av 400-listen går Morten Angelil, Carl Erik Krefting og Haakon Sæter.



Les også: - 1,7 milliarder pleide å være mye penger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.