NorgesGruppen hadde i første halvår totale driftsinntekter på 36 milliarder kroner. Dette er en økning på 1,927 milliarder kroner mer enn i første halvår i fjor.

Økningen på 5,7 prosent skyldes i stor grad organisk vekst, men oppkjøpet av 50 tidligere Ica-butikker har også bidratt til vekst, ifølge meldingen fra Norgesgruppen.

- Vi er godt fornøyd med omsetningsutviklingen vår, både med utviklingen i de etablerte og de nye butikker som vi overtok fra Ica.

Resultatet er tilfredsstillende, men bærer preg av at Norgesgruppen har kjørt hardere på pris for å konkurrere, og har lavere marginer på butikkleddet i år enn i fjor på samme tid, sier konsernsjef Tommy Korneliussen i Norgesgruppen til dn.no.

Les også: Kaprer matmilliarder

Driftsresultatet for første halvår var på 1,415 milliarder kroner, mens 1,622 milliarder er investert i løpet av årets seks første måneder.

- Vi pløyer mye tilbake i virksomheten for å oppgradere og etablere nye butikker, og for å ruste opp engrosvirksomheten.

Ifølge juni-tallene fra analyseselskapet Nielsen vokste totalmarkedet for dagligvarer med 2,2 prosent i første halvår, mens Norgesgruppen økte med nesten dobbelt så mye, 4,1 prosent. Dagligvaremarkedet i Norge vokste med 4,3 prosent ifjor og utgjorde 160 milliarder kroner eksklusiv moms.

- Vi øker mer enn markedet, og er glad for at våre konsepter hevder seg i konkurransen.

Konsernets driftsresultat hittil i 2015 er på 1,4 milliarder. Dette gir en driftsmargin i forhold til driftsinntekter på 3,9 prosent, en reduksjon fra 4,0 prosent første halvår 2014.

NorgesGruppen har i første  halvår 2015 foretatt vesentlige investeringer. Det er investert 1,6 milliarder - i hovedsak i forbindelse med oppgraderinger av butikker og i logistikk. Salg av virksomhet gir en netto kontantstrøm fra investeringsaktiviteter på minus 881 millioner i første halvår sammenlignet med minus 1,5 milliarer i samme periode i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.