Onsdag morgen klokken 05.30 ble partene i meklingen mellom Unio og Spekter enige med riksmekleren om å fortsette meklingen mandag 16. mars.

Ny frist i meklingen mellom Unio og Spekter for ansatte i barnehager, sykehjem og pasienthotell eid og drevet av Norlandia, er satt til midnatt mandag.

– Vi hadde håpet å komme i mål nå, men det er fortsatt håp om en løsning, og vi fortsetter meklingen mandag, sier forhandlingsleder Eli Gunhild By i Unio.

Dersom meklingen mandag ikke fører fram, vil 187 ansatte i 14 barnehager bli tatt ut i streik. Med ny meklingsfrist kan det tidligst bli streik i barnehagene tirsdag 17. mars.

Vil ikke uttale seg

Ettersom meklingen ikke er avsluttet, vil ikke partene uttale seg om prosessen.

Norlandia byttet arbeidsgiverorganisasjon fra Private barnehagers landsforbund (PBL) til Spekter for to år siden, men det er først i år tariffavtalene med PBL har løpt ut. Nå ønsker Norlandia å etablere nye tariffavtaler, og de ønsker de ansatte over på en innskuddsbasert pensjonsordning istedenfor en ytelsesbasert pensjonsordning.

De 14 barnehagene som i første omgang blir berørt dersom det blir streik, ligger i Oslo, Bergen, Tromsø, Bodø og i Akershus. Norlandia har totalt 56 barnehager i Norge.

Forhandlingene mellom Fagforbundet og Norlandia/Spekter gjelder for ansatte på sykehjem og pasienthotell. Det er tre separate meklinger, men det vil mekles samtidig.

 

Les også: Barnehage-mekling fram mot midnatt


  Én av fem barnehager fullt bemannet kun to timer om dagen

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.