Norseman Xtreme Triathlon regnes som verdens hardeste ironman-distanse.

Konkurransen består av 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden, deretter 180 kilometer på sykkel fra Eidfjord til Tinsjøen. Det hele avsluttes med en full maraton, altså 42,2 kilometer, opp til Gaustatoppen.

Årets Norseman-løp hadde 261 deltagere. Bare de 160 første fikk avslutte på Gaustatoppen, og kunne iføre seg den ettertraktede sorte trøya. En av dem var NRK-profilen Jon Almaas.

Vinneren, Allan Hovda (28), brukte 10 timer og 52 minutter, men uansett hvor lang tid deltagerne brukte, gjorde det like vondt.

DN har fulgt far og sønn, Tom og Marius Remman, i deres oppkjøring til den ekstreme konkurransen. I mandagens utgave på nett (krever innlogging -  les DN i en 1 måned for 1 krone), brett og papir, kan du se hvordan det gikk med dem.

Se alle episodene av Veien til Norseman(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.