- Det har vært en tøff dag. Henrik (Oftedal, red.anm.) syklet bra. Jeg trodde lenge løpet var kjørt, men vi holdt planen og sto løpet ut.

En veldig sliten, men veldig fornøyd Allan Hovda gjentok fjorårsbragden og vant Norseman i år også. Men det var tøft, innrømmer han.

Litt over klokken 15 lørdag ettermiddag var han i mål - på en svært god tid. Seks minutter senere kom andremann Lars Petter Stormo.

1,9 kilometer svømming i 10,5 grader i Hardangerfjorden, 18 mil på sykkel i tunge motbakker - toppet av en full maraton (42,2 kilometer) opp til Gaustatoppen.

Norseman er kun for de best trente og aller tøffeste triathletene - og regnes som verdens hardeste éndags idrettskonkurranse. Og klokken 05.00 i morges hoppet de 250 deltakerne ut i iskaldt vann. For første gang i Norsemans 13-årige historie måtte svømmedistansen kortes ned. Av sikkerhetshensyn fikk ingen lov til å være i vannet lenger enn 75 minutter.

- Det har vært kaldt, men ellers veldig fine forhold, sier Norsemans pressekontakt Dag Oliver til DN.

- Gikk fryktelig fort i år

Allan Hovda vant i år som ifjor. Han lå ikke blant de første i starten, men da deltakerne satte fra seg sykkelen og skiftet til løpesko, hadde han klatret opp til en tredjeplass. Etter 18 kilometer løping passerte han Henrik Oftedal og lå deretter i tet helt til han krysset mållinjen på Gaustatoppen.

Kristin Lie vant kvinneklassen, med fjorårsvinner Line Foss like bak.

- De to siste årene har deltakerne måttet tåle både motvind, regn og haglbyger - men i år har det vært veldig lite vind. Ny asfalt i deler av sykkelløypen gjorde at det i år gikk fryktelig fort. Hadde vi kjørt full svømmedistanse, ser jeg ikke bort fra at vi ville fått en solid løyperekord i dag, sier Dag Oliver.

- Hvorfor tok dere avgjørelsen om å halvere svømmedelen?

-  De fleste av de 250 utøverne ville nok ha vært komfortable med å svømme 3,8 kilometer i dag, men 10,5 grader er fryktelig kaldt, og av sikkerhetsmessige hensyn valgte vi å kutte ned på svømmingen. Det var en viktig og riktig avgjørelse, sier Oliver.

Han forteller at alle utøverne klarte seg fint i det iskalde vannet, og at alle klarte tidsfristen på 75 minutter. Heller ikke på sykkel- eller løpedelen var det noen uhell i år, opplyser han.

 

Topp tre i Norseman 2015:

1) Allan Hovda - 9.43.36

2) Lars Petter Stormo - 9.49.43

3) Lars Christian Vold - 9.53.18

 

Topp tre kvinner i Norseman 2015:

1) Kristin Lie - 11.50.48

2) Line Foss - 11.53.32

3) Line Mari Langseth - 12.13.42

 

Følg arrangementet live og se resultatene her utover lørdagsettermiddagen (ekstern lenke)

 

NORSEMAN XTREME TRIATHLON

  • Årlig norsk triathlon-konkurranse som regnes som verdens hardeste ironman-distanse.
  • Arrangert for første gang i 2003.
  • Starter normalt med 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden (som i år ble halvert pga kaldt vann), deretter 180 kilometer sykling fra Eidfjord, over Hardangerfjorden, til Tinnsjøen i Telemark, avsluttes med en full maraton (42,2 km) opp til Gaustatoppen.
  • 250 deltakere fra 31 land.
  • 40 av deltakerne er kvinner.
  • Bare de 160 første får avslutte på Gaustatoppen og kan iføre seg den ettertraktede sorte trøyen.

(Kilde: Norseman)

 

Les også: Her vil «alle» pengesterke nordmenn kjøpe feriebolig i Spania

Treningssenter slutter med populær styrketrening etter at flere trente seg syke

Tjener på børsras i Kina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.