EIDFJORD: Sola titter frem over fjelltoppene i Hardangerfjroden og i Eidfjord myldrer det av mennesker. Bygda står på hodet når Norseman Xtreme Triathlon for tolvte år på rad arrangeres.

Mens Marius Remman (18) og resten av Norseman-deltakerne er samlet på et «prerace»-møte i gymsalen på skolen, ligger pappa Tom Remman (44) lettere henslengt i senga på hotellrommet.

- Det gjelder å hvile når man kan, sier Remman og slurper i seg rødbetsaft. 

Det er niende gang han deltar på Norseman, så han vet hva han har i vente. 

Pusser sykkel med våtservietter
Det er drøyt elleve timer til starten går, og Marius tusler inn døra.  To racersykler på syv kilo har fått hedersplass i hvert sitt hjørne på hotellrommet.

- Fatter`n pusser sykkelen med våtservietter. Han sier at fingermerker gir luftmotstand. Hehehe.

Fleipen sitter løst, men Norseman-debutant Marius begynner å kjenne på nervene.

- Jeg testa vannet tidligere i dag. Det var dritkaldt! Jeg merker at jeg begynner å bli litt spent nå, altså. 

- Du får ta det som en tur, kommer det tørt fra far. 

For sønnen er målet å være blant de 160 beste på Gaustablikk. Da får han bestige Gaustatoppen og kan ikle seg den ettertraktede sorte trøya. Pappa Tom er blant favorittene.

- Tom har aldri vært i så bra form som han er i nå, så han skal ikke bli så lett å slå i morgen, sier mor og kone Mari-Mette Remman.

Stor interesse fra utlandet
I år er konkurransen åpen etter at to av forhåndsfavorittene, Henrik Oftedal og Chris McCormack trakk seg. 

- Interessen fra utlandet har vært større enn noensinne med over 2000 søknader fra 51 land, sier Dag Oliver som er sjef for arrangementet. 

Til sammen stiller 261 deltakere. 41 av dem er kvinner. 

Mens Marius stort sett får gå i fred, er Tom er et kjent ansikt for de fleste i det lille triatlonmiljøet i Norge. På veien bort til Vik Pensjonat, hvor midagen skal fortæres, blir han stoppet flere ganger.

(Artikkelen fortsetter under)

Barberte legger
Rundt bordet går diskusjonen høyt om hvorvidt leggene skal være barberte eller ikke. En av konkurrentene til Tom har lest en undersøkelse som viser at man kan spare ti til 15 minutter på 18 mil med barberte legger.

- Tøys, sier Marius som i motsetning til de andre har latt barberhøvelen ligge i fred.

På lørdag vil det vise seg om det var lurt. Klokken 05 går startskuddet for det som blir betegnet som en av de tøffeste langdistansetriatlon-konkurransene i verden. 

Se Norseman-resultatene her (ekstern lenke).

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.