Diplomaten signerte i mai i fjor en kontrakt for leie av en luksusbolig utenfor Bangkok. Ifølge kontrakten skulle Innovasjon Norge over to år betale 250.000 kroner for leie av huset, noe som er skattbar inntekt for utleier. Samtidig skulle de betale 350.000 kroner for leie av møbler og hvitevarer, som er skattefritt.

VG har vært i kontakt med flere skatteadvokater og eiendomsmeklere i Bangkok. De forteller at møbelleie ofte skilles ut av leiekontrakten slik at utleier slipper å betale skatt.

Innovasjon Norge legger seg flate etter avsløringene, og innrømmer at de har bidratt til skattesvindel. Nå ønsker de å reforhandle eller eventuelt bryte kontrakten med utleier. De forklarer kontrakten med en glipp i sine rutiner. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.