Det norske aluminiumsselskapet Hydro må fortsette å betale 680 millioner kroner årlig til skattefuten i Brasil. I tillegg får de en ekstra skatteregning på toppen av dette.

– Vi må betale såkalt ICMS-skatt på 50 prosent av grunnlaget for strømmen vi kjøper til metallverket Albras. Men vi regner med at dette blir utlignet ved at vi selger mer metall innenlands i Brasil, hvor vi legger på ICMS-skatt på metallet vi selger, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til DN.

Hydro har forsøkt å omgjøre skattevedtaket for fyringsolje i et halvannet år. Fredag kom beskjeden fra myndighetene i den brasilianske delstaten Parà: Hydro må fortsette å betale skatt på kjøp av varer og tjenester innenfor delstaten Parà.

– Vi er fornøyd med å få en ny avtale på plass for de neste 15 årene. Det gir oss en forutsigbart med tanke på rammebetingelser for Brasil-virksomheten, sier Molland.

– Hvilke konsekvenser får dette på inntjeningen i Brasil?

– Skatten gjør at du må jobbe for å bedre inntjeningen på andre plasser for å nå samme resultatet, svarer Molland. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

SE DNtv: Her er en greker som tjener på demonstrasjonene

Her er en greker som tjener på demonstrasjonene
«Very fantastic», sier souvlakiselger George Koudosneis om omsetningen.
01:31
Publisert: