Norsk Hydro bekrefter at de er i rute på kostnadsbesparelsesprogrammet ved Alunorte i Brasil. 600 millioner kroner vil bli realisert i besparelser i løpet av året.

Det sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro til TDN Finans i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon i Oslo tirsdag.

- Vi skal levere 600 millioner kroner i kostnadsbesparelser i år, og er i rute til å nå det. Det har så langt ikke vært så synlig hittil fordi vi har vært gjennom en ekstraordinær vedlikeholdsinnsats, som har med oppgradering av smelteverket for å gjøre det mer robust. Dette vil føre til at dersom vi får en lignende situasjon som i fjor at vi vil kunne håndtere det på en bedre måte, sier han.

Svakt Alunorte-resultat

Angående det svake Alunorte-resultatet, understreker Brandtzæg at Hydro opererer under gamle kontrakter, noe som ifølge ham er kjent i markedet.

- Fra 2015 begynner vi å rulle ut disse kontraktene. Av volumet i 2015 vil rundt 75 prosent være bundet til gamle kontrakter, mens det i 2018 bare vil være rundt 20 prosent, sier han til TDN Finans.

Det globale metallmarkedsbildet, eksklusive Kina, er ifølge Brandtzæg meget stramt, og har rekordhøye premier.

- Vi har rekordhøye produktpremier. Vi selger pressbolter, støpelegeringer og valseblokker med produktpremier mellom 800 og 900 dollar pr tonn. Det er altså 100 prosent mer enn det det var for kort siden. I tillegg er LME på vei opp, understreker han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.