Goldman Sachs har startet den formelle salgsprosessen for sine metallagre og kaller dem «ikke strategiske» for sin kundevirksomhet. Det skriver Financial Times onsdag.

Goldman Sachs kjøpte Metro International Trade Services i 2010 for rundt 540 millioner dollar.

- Riktig tidspunkt

«Metro er ikke strategisk for vår kundeaktivitet, og selskapet har konkludert at dette er riktig tidspunkt å undersøke muligheten for salg, gitt den seneste tidens interesse fra potensielle kjøpere», skriver Goldman Sachs i en melding ifølge avisen.

Goldman skal ha startet å se etter kjøpere i fjor, men prosessen ble stoppet av usikkerhet rundt regelendringen på London Metal Exchange (LME), ifølge FT. Regelendringen ble stoppet i slutten av mars av Rusal, som vant frem i et søksmål.

Kan bli nødt

Ifølge «bank holding company act» kan Goldman eie kommersielle virksomheter i ti år.

«Federal Reserve har foreslått regelendring for råvarer og vurderer å kutte tiden banker kan holde kommersielle investeringer. De han ennå ikke gjennomført noen endring», skriver FT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.