Styret i Sapa har utnevnt Egil Hogna til ny konsernsjef. Han tar over etter Svein Tore Holsether fra 1. september 2015.

Det opplyser Norsk Hydro i en melding onsdag.

- Jeg er svært glad for å få muligheten til å lede Sapa. Som den ledende aktøren innen sin bransje, med 23.500 medarbeidere i over 40 land, er Sapa godt posisjonert for å levere innovative aluminiumløsninger og møte behov fra kunder over hele verden - både i dag og i fremtiden, sier Egil Hogna i en kommentar.

De seneste seks årene har Egil Hogna vært konserndirektør for Nedstrøm i Yara International.

Tidligere har han hatt flere ulike lederstillinger i Yara og Hydro, deriblant som CFO og leder for Investor Relations. Hogna er sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og har en MBA fra INSEAD.

- Begge Sapas eiere er svært fornøyde med at Egil Hogna har takket ja til å lede Sapa inn i neste fase. Med integrasjonen på plass og synergirealiseringen godt foran tidsplanen vil Hogna med sin brede internasjonale industrierfaring videreutvikle Sapa som det mest innovative og kundeorienterte selskapet innen aluminiumsløsninger på verdensbasis, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg i en kommentar.

Sapa informerte 30. mars i år om at Svein Tore Holsether slutter i Sapa for å bli ny konsernsjef i det norske gjødselselskapet Yara International ASA. Hans siste arbeidsdag i Sapa vil være 8. september, og Holsether tiltrer i Yara 9. september.

Sapa er et joint venture eid 50/50 av Orkla og Norsk Hydro ASA. Selskapet er verdenslederen innen aluminiumløsninger, gjennom global rekkevidde og lokal tilstedeværelse innen ekstrudering, byggesystemer og presisjonsrør. Selskapet har 23.500 ansatte i mer enn 40 land, og hovedkontor i Oslo.

 

Les også: - Overdreven panikk i Kina

- Ingen grunn til panikk

Disse fondene har tapt mest på børsuroen

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert: