Meglerhusene venter å gjøre små endringer i sine Norsk Hydro-estimater etter at selskapet tirsdag la frem kvartalsrapport.

Norsk Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 2.667 millioner kroner i andre kvartal 2015, mot 544 millioner kroner i samme periode året før og ventet 2.334 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Morgan Stanley konkluderer i sin Hydro-oppdatering tirsdag med at selskapet gikk ut av andre kvartal med mer kontanter enn ved inngangen av kvartalet. Meglerhuset viser til at Hydros underliggende driftsresultat var høyere enn ventet, drevet av urealiserte gevinster knyttet til lagereffekter. Justert for disse effektene var resultatet på linje, ifølge Morgan Stanley, som fastholder sin «overweight»-anbefaling på aksjen etter rapporten.

DNB Markets viser også til at Hydros justerte driftsresultat var på linje med forventingen på forhånd, og meglerhuset venter å se små endringer i konsensus etter dagens Hydro-rapport.

Swedbank viser til at Hydros underliggende resultat, justert for lagereffektene, var på linje med det meglerhuset ventet på forhånd.

Analytikerne i Swedbank viser videre til at Hydro-aksjen nå verdsettes til et pris/bokførtverdi-forhold på 0,9, og analytikerne legger til at de anser en verdsettelse under bokførte verdier som attraktiv. Analytikerne viser imidlertid til at økt aluminiumeksport fra Kina utgjør en betydelig risiko for Hydro de kommende årene.

Swedbank fastholder en kjøpsanbefaling på Hydro med kursmål 38 kroner pr aksje.

Arctic Securities mener det kan være noe oppside for meglerhusets Hydro-estimater for tredje kvartal som følge av en sterkere dollar samt utsikter for noe nedsidepotensial knyttet til meglerhusets kostnadsforutsetninger. Arctic ser imidlertid nedsiderisiko knyttet til meglerhusets prisestimater for fjerde kvartal.

Handelsbanken Capital Markets venter å gjøre små estimatendringer etter dagens Hydro-rapport, ifølge en oppdatering fra meglerhuset.

Carnegie skriver i sin Hydro-oppdatering at justert for de urealiserte lagereffektene var resultat stort sett på linje med forventningen.

Les også: I høst blir det bilfritt i Stockholm

- Det er massevis av olje i markedet, punktum

Toshiba-sjef går av

 

Se også:

Tren deg sterk på fem minutter:

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.