Norsk Hydro fikk et resultat før skatt på 2955 millioner kroner i årets andre kvartal.

På forhånd var det ventet 2313 millioner kroner.

Hydros underliggende resultat før finansposter og skatt gikk ned til 2667 millioner kroner i andre kvartal, sammenlignet med 3 208 millioner kroner i første kvartal 2015, noe som hovedsakelig reflekterer lavere aluminiumpriser og premier.

Selskapet melder selv at høyere salgsvolum har ført til de beste resultatene noen gang i nedstrømsvirksomheten siden Hydro ble et rent aluminiumselskap i 2007.

Økt etterspørsel

Underliggende resultat for virksomhetsområdet Primærmetall gikk ned i andre kvartal, hovedsakelig på grunn av lavere realiserte aluminiumpriser og produktpremier.

Resultatnedgang ble det også for virksomhetsområdet Metallmarked, påvirket av større negative valuta- og lagervurderingseffekter.

Handelsvirksomheten pådro seg nok et underliggende tap, noe som reflekterer en ytterligere nedgang i premier på ulegert aluminium. Resultatet fra omsmeltevirksomheten bedret seg, noe som hovedsakelig skyldes høyere marginer, skriver selskapet.

- Resultatene for dette kvartalet er påvirket av lavere priser, men jeg er glad for å se at etterspørselen øker og at aluminium overtar som foretrukket metall i flere og flere produkter, noe som har bidratt til rekordresultater i vår nedstrømsvirksomhet, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en børsmelding tirsdag morgen.

Kontantstrøm fra driften var 4,2 milliarder kroner i andre kvartal. Kontantstrøm benyttet til investeringsaktiviteter utgjorde 1,2 milliarder kroner. Utbetalt utbytte i kvartalet utgjorde 2,0 milliarder kroner. Hydro hadde en netto likviditetsbeholdning på 0,7 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal.

Veier opp

- Bedre resultater i Valsede Produkter og Sapa veier delvis opp for effekten av et krevende oppstrømsmarked. De raske endringene i markedsforholdene viser hvor viktige selskapets forbedringsprogrammer er. Den samlede innsatsen styrker bunnlinjen vår, sier Brandtzæg.

Valsede Produkter leverte et bedre underliggende resultat, hovedsakelig drevet av sesongmessig høyere leveranser og noe høyere driftsmarginer.

Underliggende resultat for Energi gikk ned sammenlignet med første kvartal, noe selskapet mener skyldes sesongmessig lavere produksjon - som også har vært påvirket av den forsinkede vårsmeltingen i fjellet i Norge.

Underliggende resultat for Sapa økte sammenliknet med kvartalet før, grunnet sesongmessig høyere salgsvolum og god markedsutvikling i Nord-Amerika, i tillegg til at forbedringsprogrammene ligger foran skjema i hele organisasjonen.

Norsk Hydro asa

Les også: Asia i dag: Apple midt i kinesisk storm

Tusenvis av nye boliger blir ikke bygd

Trumps oppslutning skyter i været(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.