Norsk Hydros resultat for årets første kvartal ble rekordsterkt, men var ikke nok til å få markedet til å juble. Torsdag ettermiddag er aksjen ned over syv prosent på Oslo Børs.

Resultatet var på linje med analytikernes forventninge. De ser i dag tre forhold som tynger aksjen, skriver TDN Finans:

  • Økt usikkerhet rundt Kina
  • Fallende aluminiumspriser og premier
  • Effektene fra kronesvekkelsene begynner å avta

LES OGSÅ: Rekordresultat for Norsk hydro

Flere nedsider

- Førstekvartalstallene til Norsk Hydro representerer toppen, skriver analytikerne i Morgan Stanley i en oppdatering.

Meglerhuset viser til fallende all in-pris og at effekten av kronesvekkelsen er spilt ut på årsbasis.

Analytikerne i Swedbank venter derimot at resultatene vil øke de neste årene, men tror bortfallet av eksportskatten på kinesiske aluminiumsprodukter øker risikoen betydelig.

Helhetlig var tallene på linje med konsensus, sier analytiker Eirik Melle i Danske Bank Markets til TDN Finans.

- Området bauksitt og alumina gjorde det litt bedre enn ventet, mens primæraluminium var litt svakere, sier Melle.

Analytiker Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets skriver i en oppdatering at lavere premier og svakere dollar mot krone er mye viktigere for aksjekursen enn resultatutviklingen i første kvartal.

- Litt godt vant

Melle i Danske Bank Markets sier at Hydro måtte ha overgått forventningene ganske kraftig for å ha fått en positiv kursreaksjon i dag.

- Det gjorde de i forrige kvartal, og vi har blitt litt godt vant med at de levere gode tall. Dette kvartalet var fokuset rettet mot at markedsutsiktene ser litt dårligere ut enn det de gjorde sist kvartal, særlig frykten for økt eksport fra Kina, og fallende premier, sier Melle og legger til at de kortsiktige reaksjonene ofte blir kraftige.

Melle har forståelse for at ledelsen i Hydro ikke har lyst til å uttale seg mer om situasjonen i Kina.

- Jeg oppfattet ingen endring fra Hydro om utsiktene til premiene og de sa lite spesifikt om utsiktene til premier, sier Melle.

Arctic Securities skriver at kinesisk eksport fortsatt vil ødelegge sentimentet. Deres anslag lå under konsensus, og de vil kun gjøre små estimatjusteringer før neste kvartal.

Les også:
Fikk medhold i at meddommer er inhabil
Får kritikk for dårlig håndverk
XXL-topp god for en kvart milliard  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.