I dag kunngjorde Svein Richard Brandtzæg at han Brandtzæg fortsetter som toppsjef i Hydro . Han fortsetter i stedet som leder av aluminiumkjempen Hydro. Gjødselselskapet Yara må dermed starte lederjakten på nytt.

På Hydros anlegg på Karmøy er det bare lettelse og glede å spore etter at de fikk nyheten om at Brandtzæg fortsetter.

– Det er bra han kommer tilbake før han har sluttet, sier vaktmester Geir Aage Skjæveland.

– Jeg tror folk ble veldig glade da de fikk nyheten om at Brandtzæg fortsetter. Han har alltid hatt en god kjemi med folk på gulvet. Han har vi et forhold til, sier spesialmekaniker Aksel Aasbøe.

Han jobber hos en underleverandør, men begynner igjen i Hydro Karmøy fra årsskiftet.

Konserntillitsvalgt Sten Roar Martinsen og spesialmekaniker Aksel Aasbøe spesialmekaniker (foran) ved Hydros anlegg på Karmøy var fornøyd med nyheten om at konsernsjef Svein Richard Brandtzæg fortsetter i stillingen sin.
Konserntillitsvalgt Sten Roar Martinsen og spesialmekaniker Aksel Aasbøe spesialmekaniker (foran) ved Hydros anlegg på Karmøy var fornøyd med nyheten om at konsernsjef Svein Richard Brandtzæg fortsetter i stillingen sin. (Foto: Tommy Ellingsen)
 

Allerede i 1979 jobbet Brandtzæg ved smelteovnene på Karmøy. Han ­jobbet som prosjektleder i Årdal og Sunndal Verk før han kom ­tilbake til Hydro på Karmøy i 1986. Han ble toppsjef midt i finanskrisen i mars 2009.

– Jeg tror folk syntes det var overraskende og trist og at det kom fort da Brandtzæg i juli varslet styret om at han ville trekke seg som konsernsjef i Hydro, sier konserntillitsvalgt Sten Roar Martinsen i Hydro Karmøy.

Hovedtillitsvalg Eivind Nilsen i elektrolysen registrerte også negative reaksjoner da Brandtzæg i sommer signaliserte at han skulle slutte.

– Han er en mann fra lokalområdet og har jobbet her i Hydro i mange år, sier Nilsen.

Billy Fredagsvik er ansatterepresentant i Hydro-styret og har dermed tatt del i prosessen med å finne en ny Hydro-sjef. Han er fornøyd med at Brandtzæg besluttet å bli værende i jobben.

– Vi hadde gode interne og gode eksterne kandidater. Men «Brandtzæggen» har vokst opp med Hydro, sier Fredagsvik.

– Spretter dere champagnen i lunsjen?

– Vi har ikke kultur for det i Hydro, vi er vant til å arbeide, vi.

Se intvervju med Svein Richard Brandtzæg:

– Nå blir jeg her til styret bærer meg ut
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.