I mars ble et forslag om plastforbud nedstemt i Stortinget, likevel jobber næringslivet hardt for å kutte ut eller redusere plastforbruket, skriver Dagsavisen.

Butikkjeden Cubus tok grep allerede i fjor da de begynte å ta betalt for plastposer. Siden da har de redusert forbruket med omtrent 80 prosent.

I Hurtigruten har de som mål å bli verdens første plastfrie rederi. Allerede 2. juli skal alt fra sugerør og rørepinner, til plastglass og plastposer være borte fra selskapets skip.

Redusere med 20 prosent

Også McDonalds har valgt å gå bort fra plastsugerør i noen av sine restauranter, og skal teste ut papirsugerør i stedet.

I tillegg vil det i løpet av de neste årene merkes forskjell i Norges dagligvarebutikker. Blant annet har Norgesgruppen som plan å redusere bruken av plast med 20 prosent innen 2025, og vil erstatte plastbegeret til avokado og jordbær for å spare 100 tonn plast i året.

Ifølge Fredrik Myhre, seniorrådgiver for fiskeri- og havmiljø i WWF, havner åtte millioner tonn plastsøppel i havet hvert år.(Vilkår)

Det som politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim peker på her, er helt nytt i norsk politikk
Partiet Rødt oppsummerte før sommeren på Lompa i Oslo.
02:44
Publisert: