Norsk PMI steg til fra 49,8 i desember 2014, til 51,9 i januar.  En indeks over 50 viser økende aktivitet i industrisektoren.

«Nedgang i sysselsetting og oljebrems til tross; nå melder norske innkjøpssjefer om økt produksjon og ordremengde. Ferske tall fra innkjøpssjefsindeksen, norsk PMI, bekreftes av eksporttall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Dette tillater optimisme i norsk industri», skriver NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk i en pressemelding mandag.

Nima utarbeider den norske aktivitetsindeksen PMI i samarbeid med Danske Bank.

Økt produksjon og økt ordreinngang bidro mest til oppgangen i indeksen.

- Det er særdeles positivt at innkjøperne opplever vekst i ordremengden. Det burde bety at det som kunne se ut som begynnelsen på en krise ved årsslutt, tilsynelatende har kulminert med ny vekst, sier Svein-Egil Hoberg i NIMA i pressemeldingen.

En særlig oppgang i eksportmarkedet som sterkeste driver bak PMI-tallene i januar.

- Eksportveksten må oppfattes som en god indikator på at den landbaserte industrien har nytt godt av valutasituasjonen. Med en økt oljepris i det siste, men som spås ikke å nå store høyder i nærmeste fremtid, er det øvrig eksportvirksomhet som skaper optimisme og forventet vekst, uttaler Hoberg i meldingen.

Les også:

- 8 til 4-jobb langt inn i evigheten fristet ikke

- Fallet i oljeinvesteringene er undervurdert  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.