Statoil har besluttet å ikke bygge ut Krafla som et fast track-prosjekt.

Det melder Offshore.no torsdag.

- Vi har i samarbeid med partnere tidligere studert en mulig løsning i form av hurtigutbygning med produksjonsoppstart i 2018/19. Dette basert på funn i Krafla-strukturene. Den løsningen viste seg ikke å være gjennomførbar, blant annet på grunn av manglende prosesseringskapasitet for gass på Oseberg, som er den naturlige vertsplattformen, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil til Offshore.no.

Konserndirektør for norsk sokkel Arne Sigve Nylund i Statoil sa til TDN Finans under ONS i Stavanger i slutten av august at Statoil fremdeles er i vurderingsfasen for utbyggingsløsning for Krafla-området sørvest for Oseberg Sør-feltet i Nordsjøen.

- Vi har mange spennende prosjekter fremover. Krafla er noe vi utreder, som ligger litt lengre frem i tid. Vi vurderer om det blir løsning separat eller bruk av eksisterende infrastruktur, men det er for tidlig å si hva det blir, sa Nylund.

Statoil er operatør for PL035/PL272 med en eierandel på 50 prosent, mens Det norske oljeselskap eier den andre halvparten Krafla-området i Nordsjøen ligger 25 kilometer sørvest for Oseberg Sør-feltet og 150 kilometer vest for Bergen.

Totalt er det påvist nye utvinnbare ressurser på mellom 140-220 millioner fat oljeekvivalenter  på feltet.

Les også: Historisk Opec-enighet:  - Håper det skal legge et gulv

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: