Miljøbevegelsen Bellona jubler etter at at Regjeringen har sendt ut en presisering til alle potensielle deltakere i 24. Konsesjonsrunde om at blokkene utenfor Lofoten og Møre likevel ikke er mulig å søke om.

Bakgrunn: - Har aldri vært aktuelt

- Det er en seier for Bellona og for regjeringens støttepartier Venstre og KrF, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en melding torsdag.

Onsdag avslørte bransjenettstedet Upstream at Nordland VI og Møreblokkene sto på smørbrødlisten som oljeselskapene skulle kunne ønske seg nye leteblokker fra.

Fram til nå har oljeminister Tord Lien forsvart dette, med argument om at han gjerne ønsker seg oppdatert kunnskap om disse områdene, iifølge Bellona. Det har igjen skapt uklarheter om regjeringen legger opp til ny seismikkskyting i disse sårbare områdene, mener miljøbevegelsen.

- Disse blokkene burde aldri stått på regjeringens liste, og saken har vært klønete håndtert. Dette øker nok ikke tilliten mellom regjeringen og støttepartiene, men det er bra at regjeringen nå bekrefter at avtalen mellom dem fortsatt gjelder og at ingen selskaper skal kunne forsyne seg av Lofoten- eller Møreblokkene, sier Hauge.

Les også: Lagerfall overrasker

Tilbyr alle 750 ansatte sluttpakke

Jensen: - Vi vil gå gjennom forslaget

- Flere rike vil prioritere leilighetskjøp

Følg markedet på DN Investor

 

Se DNtv:
«Kongens nei» norsk bidrag i racet mot Oscar
Erik Poppe har stor tro på at hans film «Kongens nei» vil nå helt til topps i Oscar-racet. – Tilbakemeldingene fra USA er gode, sier regissøren.
01:55
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.