Det ferske oljeselskapet Okea kjøper litt over en halv prosent av Ivar Aasen-feltet fra det østerrikske oljeseskapet OMV for et ukjent beløp, melder Sysla.no.

– Nå blir vi vel Norges minste oljeprodusent med rundt 400 fat dagen, sier Borten Moe på et oljeseminar i Stavanger tirsdag.

God kjente

Det norske oljeselskap er operatør på feltet, som nærmer seg produksjonsstart og som totalt skal produsere mer enn 200 millioner fat olje.

Flere i Okea har bakgrunn fra Det norske, inkludert toppsjef Erik Haugane, som måtte gå fra stillingen som Det norske-sjef.

Bakgrunn: - Hvis børsnotering er et nødvendig onde for å få tak i penger, så havner vi på børs før vi ønsker

Kontantrøm

Prosjektdirektør Ola Borten Moe påpeker at selv om andelen i Ivar Aasen er liten, vil det gi selskapet en viss kontantstrøm.

- Dessuten det viktig å vise både myndigheter og andre selskaper at vi kan ta vårt ansvar som partner, sier han.

Sysla påpeker at Okeas store prosjekt er Yme-feltet, som selskapet overtok fra spanske Repsol tidligere i år.

Bakgrunn: Borten Moe og Okea overtar Yme-andel

Okea har som mål å levere en plan for utbygging og drift (PUD) i løpet av fire til seks måneder. Feltet skal være i produksjon igjen mot slutten av 2018.

Les også: Kinesisk joker kan avgjøre oljeprisen

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.