Olje- og energidepartementet (OED) presiserer at de ikke ønsker å motta nominasjoner fra oljeselskapene på blokker som ikke er aktuelle å utlyse til våren.

«I forbindelse med oppstarten av 24. konsesjonsrunde har Olje- og energidepartementet invitert selskaper til å nominere blokker i åpnede områder på norsk sokkel. I et brev til selskapene torsdag presiserer departementet at det ikke ønsker å motta nominasjoner fra oljeselskapene på blokker som ikke er aktuelle å utlyse til våren», heter det i en melding fra departementet.

Det vises til at departementet 29. august inviterte oljeselskapene til å nominere blokker til 24. konsesjonsrunde.

«I media har det de siste dagene vært spekulert i at områder som har begrensninger i forvaltningsplanene eller som regjeringen har forpliktelser til overfor samarbeidspartiene, vil bli utlyst i 24. runde. Det har aldri vært aktuelt», heter det.

Bakgrunn: - En krigserklæring fra departementet og Lofoten-bråk: Venstre ber Lien trekke blokker fra oljemeny

- Som ved tidligere konsesjonsrunder vil begrensningene fra forvaltningsplanene og forpliktelsene regjeringen har overfor samarbeidspartiene bli fulgt opp også i 24. runde. For å unngå videre spekulasjon om noe annet har oljeselskapene i dag fått beskjed om at vi ikke ønsker å motta nominasjoner i blokker som aldri har vært aktuelle å utlyse i runden, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP) i en kommentar.

Videre vises det til at tidsplanen for runden opprettholdes.

Oljeselskapenes nominasjonsfrist er 30. november.

Det tas sikte på å sende et forslag til utlysning på offentlig høring tidlig i 2017. Utlysningen av runden er planlagt før sommeren 2017.

Med vanlig tidsbruk vil nye utvinningstillatelser under 24. runde da kunne tildeles i 2018, opplyses det.

Les også: Lagerfall overrasker

Tilbyr alle 750 ansatte sluttpakke

Jensen: - Vi vil gå gjennom forslaget

Den europeiske sentralbanken holder rentene i ro

- Flere rike vil prioritere leilighetskjøp

Følg markedet på DN Investor

 

Se DNtv:
«Kongens nei» norsk bidrag i racet mot Oscar
Erik Poppe har stor tro på at hans film «Kongens nei» vil nå helt til topps i Oscar-racet. – Tilbakemeldingene fra USA er gode, sier regissøren.
01:55
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.