Det norske oljeselskap og toppsjef Karl Johnny Hersvik mener at Statoil "definitivt" trenger en stor konkurrent.

På Det norskes kapitalmarkedsdag mandag varsler toppsjefen økt fusjons- og oppkjøpsaktivitet på norsk sokkel i 2016.

Bakgrunn: Dette er planen til Røkkes oljeselskap

Han er imidlertid forsiktig med å uttale seg om muligheten for å se en stor transaksjon eller fusjon for Det norskes del.

- Jeg vil ikke kommentere konkret, men det er grunn til å peke på at vi har vært aktive i M&A-markedet historisk. Mens jeg har sittet i denne stolen har vi gjort tre selskapstransaksjoner og 6-7 eiendelstransaksjoner. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke fortsatt skal være aktive, sier han til TDN Finans.​

Hersvik antar at også de andre selskapene på norsk sokkel ser på muligheter.

- Vi venter en fortsatt trend med M&A-aktivtet og at denne kan øke i 2016 drevet av at det synes å være mer i enighet om prisforventninger i markedet, sa toppsjefen under dagens kapitalmarkedspresentasjon.

- Om det blir mer komplekse avtaler er får tidlig å si. Jeg tror imidlertid at man vil se letearealer som blir byttet. Dette vil skje mer enn tidligere, sa han.

Les også: Ingen børsjubel for Røkkes oljeselskap

Ser 25 dollar fatet - eller lavere

- Markedene er på kanten av et stup

Se DN Tv:  Vant 14 milliarder

Vant 14 milliarder kroner i Powerball-lotteriet
Kupongen ble solgt her i en 7-Eleven butikk i Chino Hills utenfor Los Angeles.
01:08
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.