Statoil vil mest sannsynlig droppe planene for en ny plattform på Njord-feltet i Norskehavet, og heller oppgradere den nåværende installasjonen, som en følge av de lave oljeprisene og selskapets pågående kostnadsreduserende programmer.

Det skriver bransjeavisen Upstream fredag, og viser til ikke-navngitte kilder.

Avisen skrev i mai at Statoil ville utsette konseptvalget for Njords fremtid, og at en oppgradering av «Njord A» begynte å se mer og mer sannsynlig ut (TDN Finans-artikkel 08.05.15).

Oljedirektoratet (OD) krever imidlertid studier av begge alternativene før det eventuelt godkjenner Statoils planer. En OD-talsperson sier til avisen at direktoratet vil se på totaliteten av Njord-området, inkludert nye letebrønner og prospekter, en utviklingsplan og dreneringsstrategi for det nærliggende Snilehorn-feltet, samt konsekvensene av de to alternativene for Njord A som vurderes for øyeblikket.

Talspersonen understreker at OD både vil ser på verdioptimaliseringen av området, samt tidsplanen for prosjektet.

Les også: Oljeprisene ned 30 prosent siden juni
Klagenemnd legges i Stavanger

Norwegian får charteravtaler verdt 200 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.