Statoil, som er operatør for utvinningstillatelse 035, har gjort et lite oljefunn sørvest for Oseberg Sør-feltet i Nordsjøen.

Undersøkelsesbrønn 30/11-12 S påtraff en total oljekolonne på 37 meter i øvre del av Tarbertformasjonen, hvorav om lag 30 meter med gode til moderate reservoaregenskaper. Avgrensningsbrønn 30/11-12 A, som ble boret lengre ned på strukturen, påtraff tilsvarende reservoarbergarter, men er tørr, skriver Oljedirektoratet i en melding mandag.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 0,7 og 2,5 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter. Funnet vil inngå i evalueringen av en ny feltutbygging sammen med tidligere funn i området.

Brønnene er boret to kilometer sør for funnet 30/11-9 A (Askja Øst) og om lag 35 km sørvest for Oseberg Sør-innretningen i Nordsjøen.

Rettighetshaverne i utvinningstillatelse 035 er Statoil og Det norske oljeselskap med 50 prosent eierandel hver.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Avlyser ny krise for verdensøkonomien

Oljefondet sa nei til Facebook før børsnotering

Nordmenn er misfornøyd med regjeringens klimainnsats

Se DNtv:

Djevelens sjefadvokat
Etterretningsoberst Steve Rotkoff skrev kritiske rapporter før invasjonen av Irak i 2003. I dag leder han en skole i US Army hvor offiserer lærer å bli djevelens advokat. Også næringslivet bør bruke metodene, mener han.
03:51
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.