Statoil har gjennomført transaksjonen med JX Nippon for overtagelse av JX Nippons eierandel på 45 prosent og operatørskapet for den britiske lisensen for Utgardfeltet.

Gjennom denne transaksjonen har Statoil nå 100 prosent eierandel i lisens P312 på britisk sokkel, som sammen med lisens PL046 på norsk sokkel utgjør Utgard-feltet, melder Statoil tirsdag.

Statoil har tidligere overtatt eierandeler i P312 fra First Oil i oktober 2015 og Talisman Sinopec i desember 2015.

Statoil er operatør i PL046 med 62 prosent eierandel. Endelig investeringsbeslutning for Utgard planlegges før utgangen av 2016, med produksjonsstart i 2020.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Bransjen tror oljekutt gir prisoppgang

Franske politikere vil vrake engelsk som EU-språk

Brexit-nerver på Asias børser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
På sommerskole med Youtube-heltene
På Løren i Oslo har 110 elever i alderen 10-14 år denne uken sine egne idoler som lærere. Nå skal de lære å bli gode youtubere av dem som har det som yrke.
03:08
Publisert: