Norsk Tipping skal utruste hele Norge med nye spilleautomater og mye av pengene til dette er iferd med å havne i Sverige. Svenske Essnet Interactive AB har holdt ut lengst i anbudsrunden og har nå fått en " kontraktstildeling" som inkluderer 10.000 spilleterminaler, spill og et sentralisert serversystem.

Det betyr at kontrakten ennå ikke er undertegnet, men blir partene enige om detaljene vil kontrakten være signert før 30. november.

- Kostnadsrammen på den totale kontraktsperioden høst 2004 til vår 2006 er i størrelsesorden 800 millioner kroner, sier informasjonsdirektør Peer Jacob Svenkerud i Norsk Tipping til dn.no.

Norsk Tipping kjøper nye automater.
Norsk Tipping kjøper nye automater.
Børsrakett
Essnet Interactive eies med 55 prosent av svenske Essnet, ti prosent av australske Tattersalls og 35 prosent av svenske Boss Media. Boss Media som er notert på Stockholmsbørsen går som en rakett tirsdag formiddag og er foreløpig opp rundt 26 prosent. Det skriver Dagens Industris nettutgave di.se.

Når kontrakten er signert gjøres den første større utbetalningen på ”en vesentlig del av ordreverdien”, ifølge Boss Medias administrerende direktør Peter Bertilsson.

Hva kan forhindre at kontrakten blir endelig signert 30. november?

- Det har med leveransedatoer å gjøre, sier Svenkerud.

Størst i verden
Flere store internasjonale selskap konkurrerte om gigantordren fra Norsk Tipping. Blant andre satset de amerikanske selskapene IGT og Gtech på å vinne kontrakten.

- Dette er den største spillehandelen i hele verden i år. Alle store deltok, sier administrerende direktør Peter Bertilsson i Boss Media til di.se.

Et steg lengre

Han sier videre at ”det er ved paradigmeskifter der ny teknikk introduseres, at små selskap kan slå de store”.

- Den norske staten går et steg lengre enn den svenske staten og satser på den nye teknikken, sier Bertilsson til di.se.

Det skal ifølge Norsk Tipping ha vært norske interessenter med i den innledende fasen av anbudsrunden, men ingen norske som var aktuelle mot slutten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.