Etter et intenst femtimers møte la de sju største WTO-landene fram et papir med tallfesting av kutt i subsidier og tollsatser fredag kveld.

Papiret, som NTB har fått tilgang til, er i stor grad i overensstemmelse med det forslaget som har ligget på bordet når det gjelder landbruksdelen av forhandlingene.

Forslaget legger opp til at Norge skal kunne få unnta rundt 6 prosent av tollinjene på landbruksvarer for tollkutt, noe som ifølge landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) vil kunne verne rundt 70-80 prosent av den norske landbruksproduksjonen.

Norge vil ikke kunne ha tolltak for landbruksprodukter som ikke defineres som sensitive.

USA har redusert sin såkalte handelsvridende internstøtte til landbruket med 70 prosent, eller til et nivå på 14,5 milliarder dollar. EU har på sin side gått med på kutt på 80 prosent for denne type støtte.

For industrivarer og fisk ligger forslaget fra de store landene midt i det forslaget som formannen for forhandlingene la fram før møtestart i Geneve.

Det er nå opp til resten av ministerne i Geneve å avgjøre om de vil forhandle videre på grunnlag av tallene som er lagt fram. Disse forhandlingene startet klokken 18 fredag kveld og er ventet å kunne trekke ut i tid.

Ifølge kilder nær forhandlingene skal imidlertid en av de sju store, nemlig India, fortsatt ha store problemer med det som er lag fram.

- Men det er betydelig større enighet enn man trodde før de sju gikk til møtet, sier en kilde til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.